Succéhelg för Colting Borssén Coaching på Ironman 70.3 Jönköping!

Under helgen Ironman 70.3 Jönköping hade Sveriges största coachinggrupp runt 40 adepter på startlinjen. Den överväldigande majoriteten av dessa nådde mållinjen och i de flesta fall med riktigt fina personliga rekord! Det gick faktiskt så bra att Colting Borssén Triathlonklubb blev BÄSTA triathlonklubb, räknat på placeringen i deltagarens respektive age-group, bland klubbar mellan 25 och 75 deltagare!

– Det är ett fantastiskt kvitto för oss! Att våra adepter håller så hög klass visar att vår träningsfilosofi verkligen fungerar, säger coach Jojje Borssén.

Snabbast av alla herrar i klubben var Krister Howding som genomförde 1.9 kilometerna simning, 90 kilometer cykling och 21 kilometer löpning på 4.44.08. Bland damerna var Frida Winbo med sina 5.24.07 bästa Colting Borssén-deltagare.

Bland de som gick i mål kan dessutom Malin Nelson och Peter Fällén nämnas. De är klubbens SUPERMOTIONÄRER som i konkurrens med många andra sökande blev uttagna i en speciell satsning på att ta två nybörjare från start till mål i en halv-Ironman. Från oktober har dessa två tränat med just Jönköping i sikte. Nu gick båda två i mål med ett leende på läpparna!

Supermotionären Peter Fällén satte nytt personligt rekord och fixade Ironman 70.3 Jönköping!
Supermotionären Malin Nelson med coach Jojje Borssén strax efter målgång. Malin fixade sin målsättning på Ironman 70.3 Jönköping: Under 7 timmar! (6:33)

I de löpande enkäterna som coachingadepterna har svarat på svarar 98 procent att de förbättrat sin fysiska kapacitet med hjälp av Colting Borssén Coaching och hela 98.5 procent tror att träningen kommer att hjälpa dem nå sina mål!

För majoriteten av Colting Borsséns adepter är Ironman Kalmar den 17 augusti det stora målet och där kommer runt 80 adepter till start.

– Efter helgens framgångar och med den inspiration våra adepter deltar och peppar varandra så kommer det att bli ett sant nöje att vara på banan i Kalmar, säger coach Jonas Colting som själv ska delta.

Den 1 oktober sätter coachingen för 2019 igång och just nu kan man signa upp sig för de första 12 veckorna och få 4 veckor gratis på köpet!

Så här säger några av Colting Borssén Coachings adepter om Ironman 70.3 Jönköping

”Så var examensdagen klar & loppet genomfört. Målet var 7h & jag gled över mållinjen otroligt stolt på 6:50. Stort tack till alla som peppat under hela denna resan sen starten i Oktober. Och en stor kram till Jojje & Jonas som stöttat med utomordentlig coachning som nu ger mig möjlighet att välja mellan tre grenar på nästa pass. Att från total nybörjare på simning idag klara banan på 42 min, så jäkla stolt!”Annette Sjölander

”Avklarat Jönköping idag. Träningen har gett resultat och jag kapade 38 minuter från förra året. Kom i mål på tiden 5.40. De senaste två veckorna har simningen lossnat och idag kändes det som jag bara kunde fortsätta! Stort tack Jojje och Jonas!”Mikael Eriksson

”Tack för coachningen och motivationen ifrån alla er andra i gruppen under detta år! Jag nådde mitt mål (7 h) med råge då jag kom in på en tid av 6 timmar och 15 minuter! Den stämning som spred sig längs efter banan mellan adepter/klubbmedlemmar och publik här i Jönköping är svår att beskriva. Den glädjen/tillhörigheten gjorde loppet så mycket enklare att genomföra!” – Rebecca Karlstedt

”Tack för grym coaching och härlig klubbgemenskap!! Kände mig väl förberedd för loppet igår. Löpningen var ett krig men all pepp av klubbkompisar och sällskapet av Therese Ylander tog mig runt banan och in på 5.59.” – Karin Jonasson

”Jag gick i mål och kände att det här skulle jag “lätt” gjort 30 minuter snabbare och det kändes fantastiskt. Tusen tack Jonas Colting och Jojje Borssénplus alla andra i communityn och lycka till resten av året. Ironman Kalmar 2019 nästa! Over and out!” – Magnus Damberg

Förstaplats Ironman 70.3 Jönköping TriClub Division IV

 

Resultat för de som tävlade för Colting Borssen Triathlonklubb. Vem som helst kan gå med i vår klubb och tävla för oss – du behöver inte vara adept inom coachingen för att köra för Colting Borssen Triathlonklubb.

Fullständiga resultat Ironman 70.3 Jönköping

Bildspel från Ironman 70.3 Jönköping 2018

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.