Tempopinnar till landsvägscykel

Fråga:

Jag har en racer som jag planerar att använda både vid halv-IM Jönköping och IM Kalmar, dock har jag funderingar kring värdet i att sätta tempopinnar på racerstyret. Jag förstår att man blir snabbare av att ha en tempocykel, men blir jag snabbare med tempopinnar på min racer? Är det något ni rekommenderar? Och i sådana fall vilken typ av tempopinnar skall man ha, har sett att det finns en hel uppsjö med olika modeller och konstruktioner?

Svar:

Om man tänker köra på sin vanliga racercykel så är tempopinnar ett bra alternativ om man vill minska luftmotståndet genom att kunna lägga sig i tempoställning. Man bör konfigurera sin sittställning en aning. Se filmen nedan som exempel. Att välja vilka pinnar man ska ha är en smak- och stilfråga. Viktigast att tänka på är att de har flyttbara “kuddar” eller “koppar” så man kan ställa bredden för armbågarna. Också viktigt att man kan justera längden på dem. Priserna varierar mellan 600-2000 kr.

Här hittar ni en uppsjö av tempopinnar

Här hittar ni exempel på vad vi rekommenderar