Cykelbanan Ironman Kalmar

Här kommer en beskrivning av cykelbanan under Ironman Kalmar.
Denna text är hämtad från Athletes Guide Ironman Kalmar.

Cvkelbanan under Ironman Kalmar är en platt och snabb bana som tar dig över Ölandsbron till det fantastiska landskapet på Öland. Väl tillbaka på fastlandet möter du publikens jubel vid vändpunkten i Kalmar. Fastlandsloppen går genom det böljande jordbrukslandskapet norr om Kalmar. Du startar och avslutar cyklingen i Växlingsområdet på norra Kvarnholmen.

Kom ihåg att du har det fulla ansvaret för att din cykel är fullt fungerande och säker på tävlingsdagen. Vänligen kontroller att alla mekaniska delar är fullt fungerande och att all utrustning är ordentligt fastspänd på cykeln. Det finns en vätskestation ca var 20e km. Här finns mindre servicedelar och verktyg om du skulle behöva.

Cvkelbanan är sopad före tävlingen men vi rekommenderar att du ser över dina däck och ser till att du har fräscha väl fungerande däck – risk finns alltid att det kan förekomma små vassa stenar och annat skräp på vägarna.

Cvkelservice Ironman Kalmar

Det kommer att finnas cvkelservice bilar cirkulerande runt banan som kan hjälpa dig med mindre mekanisk service tex punkteringar, kedjebvte etc. Om du behöver cvkelservice, se till att ta kontakt med tävlingspersonal så kommer de att kunna tillkalla den service du behöver.

På varje vätskestation på cykelbanan kommer det att finnas, slangar och några verktyg för mindrejusteringar. Vänligen var medveten om att det är ditt eget ansvar att ta med dig extra slangar, däck, verktyg, etc. på din cykel under tävlingen.
Cvkelmekanikerna och verktygen på vätskestationerna är endast en extra service från oss och kommer att användas på först till kvarn basis.

Regler och riktlinjer Ironman Kalmar

Din cykel måste följa IRONMAN 2018 tävlingsregler. Kortfattat så innebär detta att cykeln är tekniskt passande och säker för en triathlontävling. Vänligen notera att bromshandtagen måste peka bakåt och att båda bromsarna måste vara fullt
funktionella. Skivbromsar och diskhjul är tillåtna på IRONMAN Kalmar.

Texten är hämtad från Ironman Kalmar Athletes Guide. Läs mer om hela Ironman Kalmars bana i den.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.