Åsa Lundström till Ironman Dubai 70.3

Colting Borsséns samarbetspartner Åsa Lundström har under två veckor slipat formen på Playitas inför säsongsstarten i Ironman Dubai 70.3 den 2 februari. Stenhårt startfält med specialister som alla vill ta chansen att vinna The Tripple Crown med $ 1 000 000 i prispengar. Här kommer en uppdatering med Åsa Lundström.

Åsa Lundström Playitas Svenska Triathlonlandslaget Foto Appelin Media
Åsa Lundström trivs på Playitas, Fuerte Ventura. Foto: Appelin Media

Hur träningen har gått?
– Den har gått bra. Bra kvalitet, bra sparring. Jag var inte i vidare form när jag kom till lägret (två veckor tillsammans med Svenska Triathlonlandslaget på Playitas, Fuerteventura), men kroppen har börjat svara på träningen sista dagarna, dock samtidigt som att jag blir mer sliten. Men med lite nedtrappning och vila så ska det nog bli skapligt.

Varför valde du Dubai Ironman 70.3 som tidig säsongstart?
– Den ligger bra i tid, och det är en tävling jag inte kört förut, vilket gör det extra roligt.

Typ av bana?
– Pannkaksplatt cykling, den enda höjdskillnaden är i princip två farthinder. Löpningen likaså. Dock är det väldigt blåsigt, vilket kan bli lika hårt som om det skulle vara backigt. Det kan potentiellt också göra simningen tuff.

Motstånd?
– Ganska litet med hög standard! Det är deltävling nr 1 av The Tripple Crown (där man har chans att vinna en bonus på $1.000.000 om man vinner Dubai 70.3, Ironman 70.3 VM i Sydafrika samt Ironman 70.3 Bahrain i dec), så det är många duktiga som kommer för att slåss om chansen att vinna den bonusen.

Målsättning?
– Njuta av att tävla, av att tävla utan förväntningar och ge allt vad jag kan.

Dina chanser?
– Det kommer många halvironmanspecialister, och jag är inte där formmässigt, så det är i teoretiskt sett inte realistiskt med podiet. Men man ska aldrig säga aldrig. Det är inte avgjort förrän man når mållinjen!


Åsa Lundström har etablerat sig som en av världens främsta långdistanstriathleter med internationella vinster och pallplatser. Åsa körde sin allra första motionstriathlon 2009 där hon blev varvad (!) men insåg snart att triathlon var sporten för henne. Åsa är idag rekordhållare på Ironmandistansen (9:02:49) men vill mer! Vid sidan av sin proffskarriär studerar hon till läkare vid universitetet i Odense, Danmark. Åsa har vunnit två internationella Ironman-titlar (Ironman Kalmar 2012 och Ironman Lake Tahoe 2013) och innehar det svenska rekordet på distansen med tiden 9.02.48. Hon har kört Ironman Hawaii fyra gånger sedan 2014 med placeringarna 17, 11, 8, 17. 

Instagram: ÅsaLundströmTri
Hemsida: asa-lundstrom.com
Facebook: Åsa Lundström

En tanke på “Åsa Lundström till Ironman Dubai 70.3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.