Frida Winbo ny ordförande för Colting Borssén Triathlonklubb

Under hösten 2017 bestämde vi oss för att ta ett nytag på vår klubbverksamhet. Colting Borssén Triathlonklubb har därför tillsatt en extern styrelse och ny ordförande som ska driva klubben separat från vår verksamhet Colting Borssén Coaching. I klubben kan alla vem som helst bli medlem. Vi strävar efter en gemenskap bland våra medlemmar och verkar för en dopingfri idrott. Hos hos är alla välkomna; nybörjare som proffs, nuvarande, före detta eller blivande coachingadepter. 

Ett medlemskap kostar 200 kr för dig som inte är med i Colting Borssén Coaching. Bli medlem redan idag så kan du tävla för oss i sommar! Läs mer om Colting Borssén Triahlonklubb här.

Klubbens nya ordförande blev Frida Winbo som varit aktiv adept inom Colting Borssén Coaching säsongen 16/17. Vår ordförande gillar att testa nya saker och söker ständigt nya utmaningar att ge sig på. Här kommer fem snabba med Frida Winbo.

Triathlonklubb
Ny ordförande i Colting Borssén Triathlonklubb

Vem är Frida Winbo?

– Jag är en person som alltid har älskat att träna och röra på sig. Har under hela min uppväxt spelat basket i damligan och alltid uppskattat gemenskapen som tillhörigheten som ett lag ger. Jag arbetar som lärare i Borås med elever på mellanstadiet och brinner för att möta elever från många olika kulturer.

Din triathlonbakgrund?

– Min triathlonbakgrund är inte särskilt lång. Det var förra året som jag, min tvillingsyster Malin och bästa vän Maria behövde något nytt att träna inför när basketskorna sedan ett tag tillbaka hade lagts på hyllan. Vi anmälde sig till Ironman Kalmar innan de ens hade suttit på en racer eller ens testat att simma. Springa visste vi ju att vi kunde…Vi anmälde oss till en crawlkurs med Colting Borssén och orkade till en början inte ens simma 25 meter. Men utvecklingskurvan för simningen gick i rasande fart och i våras förra året var första turen på cykeln. Förra säsongen (2017) som var min första, genomförde jag Borås Triathlon, Varberg Triathlon, Jönköping Ironman 70.3, Ironman Kalmar och avslutade säsongen med Karlsborg Triathlon. Helt skadefri, stark och hade väldigt kul hela säsongen.

Vad är syftet med triathlonklubben?

– Något som Colting Borssén Coaching gav var en känsla av gemenskap, trots att triathlon egentligen är en individuell idrott. Den känslan och tillhörigheten vill vi ta med in i klubben. En klubb som ska bidra med en gemenskap över hela landet.

Vem kan bli medlem i Colting Borssén Triathlonklubb

– Alla kan bli medlemmar. Det spelar ingen roll om du är ett proffs eller nybörjare eller något där emellan, klubben är för alla.

Varför ska man gå med i klubben?

– För att tillhöra ett härligt gäng och för att veta att man har två erfarna triathleter i Jonas och Jojje som stöttar, pushar, tipsar och delar med sig av sina erfarenheter. Att inte förglömma så får man möjligheten att tävla i riktigt snygga tävlingskläder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.