Veckans Triathlonprofil: Sara Nensén

I syfte att och motivera presenterar vi “Veckans Triathlonprofil” här på Coltingborssen.com. Möt adepterna som satsar på sin bästa säsong någonsin med Colting Borssén Coaching. Denna vecka är det dags för Sara Nensén från Jönköping att inspirera! 


Sara Nensén – berätta kort om dig själv:
32-årig tjej som lever tillsammans med min polisstuderande sambo i en villa i centrala Jönköping. Ryttare sedan unga år och har tävlat i hästhoppning upp t.o.m internationell nivå. Har numera en chefstjänst på ett boende för barn och unga med sociala och psykiska besvär. Har i och med mitt jobb fått inse att satsningen på hästar inte riktigt är kompatibelt med mitt livspussel i dagsläget. Har dock försökt hänga i bra länge mycket p.g.a att jag inte vetat vad jag skulle fylla “tomrummet” med. Först i somras hittade jag ett likvärdigt substitut nämligen triathlon!

Hur kommer det sig att du började med triathlon?
Sambon fick ett infall med fyra dagars framförhållning att cykla Vätternrundan. Tävlingsinstinkten i mig väcktes genast och jag som hade sätt reklamen om HIM Jönköping nere på stan’ tänkte; ska han cykla Vätternrundan på impuls så kan väl jag köra HIM Jönköping! 
Sagt och gjort, med knappa tre veckor kvar till start anmälde jag mig. Sen i-förskaffades nödvändig utrustning.. typ allt utom löparskor! -Tur jag gillar prylar

Hann testa allt ett par/tre gånger inför tävlingen. Det jag även hann på dessa veckor var att testa mina simkunskaper i crawl. De visade sig vara obefintliga så fick förlika mig med att simma bröstsim.. Var såklart sjukt nervös på tävlingsdagen men tog mig i mål på dryga sex timmar.. Och WOW vilken upplevelse, jag blev nog “såld” i samma sekund som jag passerade mållinjen…

Vad är ditt mål med kommande säsong?
Att förbereda mig “så som man ska” och på så vis kunna köra HIM Jkpg snabbare än 6:16 och IM Kalmar runt 12 timmar.

Vilken gren är du bäst på och varför?
Hmm cykling eller löpning? Svårt att säga med min ringa erfarenhet men säger cykling om jag ändå måste välja. Antagligen har alla timmar i sadeln på hästarna genererat lite tryck i benen som främst kommer till sin rätt i just momentet cykel.

Vad behöver du träna mest?
Simning! Att det ska vara så svårt att andas i vattnet…

Beskriv ditt favoritpass:
När det finns ett tydligt mål! 
D.v.s hellre cykla till jobbet än att bara köra en runda på måfå.

Ditt bästa triathlontips?
Att våga tro att allt går om man vill! Samt att i tävlingsmoment ta in omgivningen och atmosfären, den lyfter inte bara upplevelsen utan även den egna prestationsförmågan!

Det bästa med triathlon är: Variationen!


Biografi Sara Nensén

Bor i: Jönköping
Antal tidigare triathlontävlingar gjorda: 1
Instagram? dreamhorseab


Om Colting Borssén Coaching
Sveriges största träningsgrupp för triathlon- och swimruncoaching. Colting Borssén Coaching bygger på tydlig filosofi och programstruktur. Alla träningsgrupper har olika tidsmål men ett och samma onlineverktyg för program, filmer, poddar, artiklar, FAQ, inspiration. Som medlem i träningsgruppen får du, förutom program och annat innehåll, även rabattförmåner, kostnadsfria inspirationsläger och mycket mer. Vårt mål är att göra dig till en bättre atlet med bästa innehållet till marknadens bästa pris. Colting Borssén Coaching kostar 899 kr / månad. Man kan hoppa in i träningen när man vill.  

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.