Veckans triathlonprofil: Thommy Simonsson

I syfte att och motivera presenterar vi “Veckans Triathlonprofil” här på Coltingborssen.com. Möt adepterna som satsar på sin bästa säsong någonsin med Colting Borssén Coaching.

Thommy Simonsson – berätta kort om dig själv:
Är en kille på 25 år som bor i centrala Kalmar tillsammans med min sambo. Jag arbetar till vardags som IT-tekniker i Mönsterås Kommun så många timmar varje dag spenderar jag framför en dator.

Hur kommer det sig att du började med triathlon?
Anledningen till att jag började med triathlon var att jag blev övertalad av en arbetskamrat att anmäla mig till Kalmar mini-tri. Därefter var jag helt fast, hade aldrig tidigare provat en så varierad och utmanande idrott.

Vad är ditt mål med kommande säsong?
Förbättra tiderna på IM Kalmar och IM JKPG.

Vilken gren är du bäst på och varför?
Simning måste vara min bästa gren, och anledning till det är nog att den är den grenen som jag har gett minst tid. Jag lärde mig simma för ca 12 månader sen genom att läsa böcker och envist kämpa mig genom 3 simpass i veckan. Jag är dessutom livrädd för öppet vatten.

Vad behöver du träna mest?
Löpning. Jag har ingen vidare löpekonomi och jag har svårt att hålla tempot. Krävs inte mycket för att jag ska börja springa ryckigt och börja jaga löpare framför mig i spåren.

Beskriv ditt favoritpass:
Mitt favoritpass ett tungt intervallpass på cykeln. Känslan av fart kombinerat med känslan av att man pressar sig till det yttersta finner jag mycket tillfredställande.

Ditt bästa triathlontips?
Mitt bästa tips är nog att skynda långsamt. Jag märkte till en början att jag ville träna allt samtidigt och snabbt bli bäst på allt men jag har verkligen fått arbeta på mitt tålamod. Det är först nu när jag har kört ett år som jag förstår att många bäckar små är kung och att repetion är nyckel till framgång.

Det bästa med triathlon är…
Träningen, livsstilen som kommer med den och människorna. Alla jag har kommit i kontakt med som tränar för en triathlon, oavsett om det är deras första eller deras 20:e, så är alla glada och all vill så gärna dela med sig av erfarenheter och tips.


Biografi Thommy Simonsson

Bor i: Kalmar
Antal tidigare triathlontävlingar gjorda: 3
Instagram? thommysimonsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.