Premiär på Ironman – Anders fixade 10:30 i Köpenhamn!

Anders siktade högt i sitt premiärlopp på Ironmandistans i Ironman Copenhagen 2017. Målet var under 11 timmar och han följde Colting Borsséns Sub-11-program. Bakom sig hade han två säsonger med fokus på olympiska distanser samt en halv Ironman. I år var det dags att testa vingarna på Ironman i Köpenhamn och han lyckades väldigt bra! Det blev 10:30 i premiären på Ironman. Anders Strömvall jobbar som hovslagare i Norge som är väldigt fysiskt krävande arbete. Trots det finns ork och lust att träna och nå sina drömmars mål. Här är Anders Strömvalls korta tävlingsrapport.

Vad körde du för lopp?
– Ironman Köpenhamn.

Vad hade du för mål med tävlingen?
– Fullfölja och helst under 11 timmar.

Nådde du målet?
– Ja. Kom i mål på 10.30.

Berätta kort om ditt lopp
– Hade en riktigt trevlig resa, simningen var helt okej, men tyckte inte jag simmat så bra som jag annars gjort på träning. Cyklingen som är min svaga sida var också okej.
Jag punkterade och tappade mycket tid. Prövade med punkaspray men fick ändå kränga av tuben och sätta på ny. Totalt blev det 12 minuter tidsförlust. Löpningen var bra, var disciplinerad och noga att inte spinna fort från start, sprang väldigt jämt och med god känsla. Gick i mål med känslan av att kunna löpt fortare.


Kände du att du var förberedd inför loppet?
– Ja absolut!

Hur tycker du träningen har funkat?
– Mycket bra, stått över några pass på grund av jobb.

På vilket sätt är det skillnad på sättet du tränade innan mot vårt upplägg?
– Mindre mjölksyraträning.

Vilken / vilka grenar har du förbättrat mest under vinterträningen?
– Blivit bättre på alla grenar, men mest på simningen.

Vad är ditt nästa mål?
– IM Barcelona 2018 och förhoppningsvis Norseman 2018


Biografi Anders Strömvall

Bor Norge/Gjövik
Antal Ironman 1
Antal Halv Ironman 3
Mitt största idrottsliga minne: Im köpenhamn och 2.a på Täby extrem 50 mile
Njuter av Godt rødvin
Instagram? Anders Strömvall
Övrigt du vill tillägga? Kan rekommendera coaching tjänsten vidare, ett utmärkt sätt att förbereda sig till triathlon tävlingar.


Om Colting Borssén Coaching
Sveriges största träningsgrupp för triathlon- och swimruncoaching. Colting Borssén Coaching bygger på tydlig filosofi och programstruktur. Alla träningsgrupper har olika tidsmål men ett och samma onlineverktyg för program, filmer, poddar, artiklar, FAQ, inspiration. Som medlem i träningsgruppen får du, förutom program och annat innehåll, även rabattförmåner, kostnadsfria inspirationsläger och mycket mer. Vårt mål är att göra dig till en bättre atlet med bästa innehållet till marknadens bästa pris. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.