Inför din träningstart

Hej adepter!

Det är verkligen roligt och en ära att var och en av er har givit oss förtroendet att guida, coacha och inspirera er mot era mål under 2018! Vi är jättetaggade! 

Många av er är nybörjare och ska träna för er första 70.3 eller Ironman. En del av er har mer erfarenhet och några körde Ironman i Kalmar för några veckor sedan. Coachingen drar igång den 2 oktober och fram dit är det en dryg månad. Ni undrar ju naturligtvis hur ni ska tänka och vad ni ska göra fram till dess.

Här kommer några enkla tips kring hur ni kan använda veckorna fram till coachingens start för att komma väl förberedda till våra program!

 • Har man kört en Ironman, 70.3, ÖTILLÖ eller annan längre swimrun så bör man ha två veckor med minimal träning efteråt. Rörelse, aktivitet och återhämtning, absolut! Men ingen ”riktig” träning.
 • Se perioden fram till programstart som ”träning-för-att-träna”.
 • Se till att uppdatera eller uppgradera träningsutrustningen. Fräscha löparskor (gärna två helt olika par varav ett trail), löparkläder för höstväder, kanske pannlampa, simglasögon, dolme och simkläder. Lös årskort till badet och kolla upp öppettider och när det är bäst att simma själv eller om det finns en lämplig grupp (masters eller triathlon) att simma med. Tillgång till gym är en klar fördel då programmen kommer innehålla regelbunden styrketräning.
 • Fundera på hur eller om det går att använda transporter till arbete/studier som löp- eller cykelpendling.
 • Kom igång med regelbunden och gärna daglig motion. Det ska inte vara långa pass eller hårda pass utan det handlar om att skaffa rutiner.
 • Fokusera på löpning/jogg/promenad. Programmet kommer att vara löpinriktat under hösten så det finns en poäng att vänja kroppen redan nu. Som sagt, hellre ofta och lugnt/kort än enskilda hårda och tuffa pass. Målet är att förbereda kroppen för kommande träning och inte knäcka den redan innan:)
 • Ta hand om eventuella skador eller problem under september. Målet är att gå in i coachingen problemfri!
 • Om man inte redan anmält sig till sin måltävling, gör det!

Kort sagt, använd perioden fram till programmets start för att mjukstarta kroppen och skapa rutiner som gör att man på ett bättre och enklare sätt kommer in i träningen från den 2 oktober!


I övrigt:

 • Din coachmotor håller just nu på att byggas om på cb-tricoach.com. Vi meddelar när ni kan registrera er där. Räkna med från 29 september.
 • Vi har en sluten grupp för alla er som är med i coachingen denna säsong. Du ansöker om att bli medlem i den gruppen och vi godkänner dig. FB-gruppen kan ses som ett stöd i vår och er kommunikation: https://www.facebook.com/groups/1945327735755157/
 • Vår huvudsakliga kanal för att meddela er om nytt innehåll kommer vara mail. Instagram, FB, Soundcloud m.m. är bara publiceringsverktygen vi använder oss av. Ni missar inget så länge ni kan logga in i coachingmotorn.
 • Här kan ni läsa mer om vår triathloncamp 5-12 mars på Playitas med Apollo Sports.
 • Ni får gärna använda instagram eller facebook och tagga oss #coltingborssen. Alltid kul att följa era resor!
 • Från och med nu kan ni betala er första period. Tack ni som redan gjort detta! Ni som begärt fakturor kommer få dem i slutet på veckan. Beloppet är 2697 kr och betalas via Swish. Kvittens erhålls när ni släpps in på sajten. Er första period sträcker sig från 2 oktober till 21 januari. Betalningsdetaljer Swish: 123 652 63 13 (Borssén Communication AB) Ange ditt Förnamn Efternamn som referens i betalningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.