Supermotionären Peter Fällén

Peter är stridspilot och jobbar till vardags som uppvisningspilot för Jas 39 Gripen. Som nyfrälst på konditionsidrotter och En Svensk Klassiker i bagaget fäller han nu ut sina vingar för att testa hur snabb han kan bli i en halvironman. Peter är vår andra adept inför Jönköping 70.3 2018. 

Grattis – du har blivit utval till en av våra fyra Supermotionärer säsongen 17/18 – hur känns det?– Det känns helt fantastiskt och samtidigt lite läskigt. Under de senaste typ 20 åren har jag inte haft någon seriös plan med min träning utan bara kört lite av varje som just då känts roligt. Det kommer bli annorlunda men grymt kul att ha en röd tråd att följa mot ett bestämt mål.

Varför sökte du till detta?
– Jag har kollat på coaching-alternativ tidigare och nu när jag tänkt köra Ironman Jönköping 70.3 nästa år hade jag tänkt följa någon träningsplan för ett triathlonlopp. När då “Supermotionären” dök upp på ColtingBorssén på Instagram så skickade jag in en anmälan direkt!

Vad blir din största utmaning i detta projekt:
– Som heltidsarbetande tvåbarnsförälder med allt vad det innebär med barnens skola, idrottsaktiviteter och vanligt vardagslunk är det nog tidsaspekten som kommer vara det tuffaste att fixa. Med god planering som ett bra, överskådligt och långsiktigt träningsprogram kan vara, så tror jag att det kommer underlätta för att få allt att fungera.

Vad blir din målsättning med Jönköping 70.3 2018?
– När jag genomfört andra “prestationslopp” har jag haft som målsättning att genomföra det och gå i mål med känslan “det här var kul, det vill jag göra igen”. Precis så vill jag att det ska vara med mitt triathlonlopp. Allt efter resans gång mot Ironman 70.3 Jönköping kommer jag säkert sätta upp ett tidsmål också och jag kommer med all säkerhet att persa eftersom det är mitt första lopp.

Hur är formen idag?
– Hyfsat bra. Har upptäckt simning som motionsform för något år sedan då jag gick en simkurs för vuxna där jag lärde mig att crawla och det har varit roligt. Har försökt att hinna med att simma en gång i veckan och i år även testat på open water som har passat mig bra. Utöver det löpning främst på stigar och obanad terräng.

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Att ha ett tydligt mål att sikta mot och under vägen dit ha bästa support i form av coaching, material och träningsläger. Det kommer bli helt fantastiskt att få uppleva resan dit under dessa förutsättningar!


Biografi Peter Fällén

Yrke: Stridspilot
Ålder: 42 år
Längd: 186 cm
Vikt: 77 kg
Bor: Trollhättan
Styrkor: Envis
Svagheter: Bekväm
Lyssnar gärna på: Svenska artister och vågor
Gör på fritiden: Snickrar och fiskar

En tanke på “Supermotionären Peter Fällén

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.