Supermotionären Camilla Johansson

Det har gått snart ett år sedan Camilla fick sin cancerdiagnos. Med hennes vilja att utmana sin sjukdom och sig själv ville vi ge henne chansen att genomföra ett superår som supermotionär. Ni kommer kunna följa Camillas resa mot Ironman i Kalmar 2018 och kampen mot cancern i kroppen. 

Här kan ni se vår simanalys med vår supermotionär Camilla Johansson som har rest sig efter en tuff höst i kampen mot cancern.

Grattis – du har blivit utval till en av våra fyra Supermotionärer säsongen 17/18 – hur känns det?
– Tack! Jätteroligt och samtidigt väldigt nervöst. Det är många känslor på samma gång. 

Varför sökte du till detta?
– Efter jag lyckats passerat mållinjen på Ironman 2015 så sa jag – detta vill jag göra igen 2017. Tyvärr kom saker i livet imellan. I Augusti 2016 fick jag diagnosen bröstcancer som sedan visade sig vara spridd till levern. Mitt liv fick en annan mening och träningen tappades i stort sett helt. Under ett samtal med vänner kom denna utmaning på tal och jag tänkte – jag provar i alla fall att söka. 

Jag vill ge mig själv en chans att trots min sjukdom få uppleva glädjen i träning igen och och att återigen på upploppet, få höra mina barn och min sambos hejjande igenom den otroligt stora publiken. Den känslan är svår att beskriva och i denna stund så skulle den vara starkare än någonsin.

Vad blir din största utmaning i detta projekt:
– Efter att man har fått ett besked om att man har cancer och att det inte finns något att göra än att bromsa förloppet, tar på en både psykiskt och fysiskt. Min kropp och jag var ett bra team som nu blivit sargat och den största utmaningen blir att hitta tillbaka till varandra igen. Att våga tro på att vi klarar det här trots den ryggsäck vi bär på. 

Vad blir din målsättning med Ironman Kalmar 2018?
– Att orka genomföra hela loppet. Jag har ingen större målsättning idag. Att räcka ända fram.

Hur är formen idag?
– Idag är inte formen den bästa. Tiden med cytostatika har tagit på kroppen och vetskapen av att jag kommer få “börja om” med min träning har gjort att motivationen har sviktat. Men sakta med säkert har den kommit tillbaka och nu är jag redo!

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Att få coaching. Att investera i  hälsa och välmående som idag är livsviktig i en annan bemärkelse för mig. 


Biografi Camilla Johansson

Yrke: Socionom
Ålder: 43
Längd: 1.75
Vikt: 76 kg
Bor: I Valbo
Styrkor: Social och positiv. Försöker leva här och nu och göra det bästa av situationen som är. Envis!
Svagheter: Jag kan ibland vara lite glömsk, och för att hantera det måste jag ha – att göra listor och min kalender. Tidsoptimist, jag tror ofta att jag hinner med mer än vad klarar av. Lite bekväm. Jag hittar gärna ursäkter till sådant jag tycker är extra jobbigt, som gå ut på ett löppass,  eller som ett himla bra exempel – utesluta socker! Löpning är också en svaghet som jag fått jobba med.
Lyssnar gärna på: Människor! Livsberättelser. I musikväg är jag allätare, men under träning vill jag gärna lyssna på house/techno.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner, träna, inredning och fotografering

3 reaktioner till “Supermotionären Camilla Johansson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.