Supermotionären Malin Nelson

Malin Nelson är en av våra två supermotionärer som ni kommer kunna följa inför Jönköping 70.3 2018. Malin skolkade ofta på gymnastiklektionerna under högstadiet och rörde inte mycket på sig fram till 35-års ålder. Hennes största idrottsliga merit idag är Göteborgsvarvet på tiden 2.28.

Grattis – du har blivit utvald till en av våra fyra Supermotionärer säsongen 17/18 – hur känns det?
– Det känns otroligt roligt och fantastiskt spännande och utmanande!

Varför sökte du till detta?
– Jag såg ett inlägg på Jonas Coltings Instagram och kände direkt ett behov av att skicka in en ansökan. Jag brukar vara duktig på att skjuta upp saker men den här ansökan fick jag iväg samma dag. Jag kände att det här var en chans och en utmaning som skulle passa mig som handen i handsken. Jag har funderat många gånger på att göra en triathlon (någon gång i framtiden) men aldrig fått tummen ur, tyckt att det verkat lite besvärligt med att ta reda på hur det funkar med växlingar, vad man ska ha på sig, hur allt går till och om man kan ta sig fram med bröstsim eftersom jag verkligen inte kan crawla. Nu får jag tillgång till så mycket kunskap och förhoppningsvis en del pepp – hur lyxigt som helst! Jag är också storkonsument av träningspoddar så att få vara en del av det är en extra bonus.

Vad blir din största utmaning i detta projekt:
– Förutom att lära mig crawla så blir nog den största utmaningen att se till att planera in och att göra alla mina träningspass. Jag älskar att gå på känsla och kan ibland ha väldigt dålig självdisciplin, är alldeles för snäll mot mig själv och låter mig slippa tråkiga eller jobbiga saker. Jag jobbar också ofta sju dagar i veckan så det gäller att ha en plan för träningen så att den kan prioriteras. 

Vad blir din målsättning med ditt mål – Jönköping 70.3 2018?
– Min målsättning är att jag ska ta mig i mål inom godkänd tid och att jag inom ett dygn ska känna att jag vill göra det igen!

Hur är formen idag?
– Min dagsform är inget att skryta med, jag tycker om att cykla och springa (jogga) och har gjort det ca 3 ggr i veckan sedan 20 maj i år. Innan dess hade jag bara tränat 8 ggr under perioden jan-maj. Jag är extremt långsam, blir snabbt andfådd men är ganska uthållig. Jag går och står mycket i mitt arbete och min vardag så det hjälper väl till att hålla en grundkondition.

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Jag ser fram emot helheten, att få varierad träning som någon annan planerar åt mig och jag tycker det ska bli väldigt kul att träna på att simma ute, för det är något som jag i princip aldrig gör nu.


Biografi Malin Nelson

Yrke: Getbonde
Ålder: 44 år
Längd: 168 cm
Vikt: 83 kg
Bor: På en gård i Vetlanda kommun, Småland
Styrkor: Positiv och har en stark tro på mig själv
Svagheter: Kan vara lat och bekväm
Lyssnar gärna på: Poddar
Gör på fritiden: Är egenföretagare och jobbar hemma på gården så arbete och fritid flyter ihop men mycket tid går till logistik för barnens idrottande. Älskar att rida men fick ta bort min häst nu i sommar och kommer nog inte att köpa en ny förrän efter den 8 juli 2018.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.