Supermotionären Lorentz Blixt

Lorentz Blix är en av våra två utvalda Supermotionärer ni kommer kunna följa inför Ironman Kalmar 2018. Han är egenföretagare och bor på Ekerö utanför Stockholm. Han har En Svensk Klassiker på meritlistan men vill mera. Med vilja av stål och för att visa att en utmanande vikt inte ska begränsa drömmar valde vi Lorentz till att bli en av våra Supermotionärer 17/18. 

Grattis – du har blivit utval till en av våra fyra Supermotionärer säsongen 17/18 – hur känns det?
– Har läst igenom grattis mailet tre gånger och har nog inte förstått än. Helt sjukt! Jag är mållös, vilket inte händer ofta. Fasiken vad kul – detta ska bli en otrolig resa!

 Varför sökte du till detta?
– Jag gillar att utmana mig själv. Jag har alltid varit en stor kille och vill visa att man minsann kan träna och motionera precis lika bra som normalviktiga. Inget är omöjligt! Att göra en Ironman har varit ett av mina livsmål sedan jag gjorde lumpen. Äntligen får jag chansen med bra coachning och något som driver på min träningsvilja. En ironman är för mig det ultimata beviset på att man kan klara vad som helst.

 Vad blir din största utmaning i detta projekt`
– Få upp konditionen. Störst möjlighet att kapa tid har jag på cyklingen och löpningen, därför borde jag lägga mycket tid på den träningen!

 Vad blir din målsättning med din tävling Ironman Kalmar 2018?
– Målsättningen är att ta mig runt, klarar jag det och dessutom har någon bakom mig så är jag nöjd. Fixar jag det under 14h är jag supernöjd!

 Hur är formen idag?
– Formen kan alltid vara bättre, men är inne i en löpträningsfas för att klara av Lidingöloppet i september. Jag kommer fixa det, men det kommer inte att gå så snabbt. Senast, 2015, passerade jag sista repet med 8 minuters marginal.

Vad ser du fram emot mest i detta projekt?
– Lära mig mer om träning och teknik i de olika grenarna. Idag tränar jag efter eget huvud och har usel teknik på framför allt löpningen. Ska bli super intressant med professionell hjälp.


Biografi Lorentz Blixt

Yrke: Mackägare
Ålder:
43
Längd:179 cm
Vikt:131 kg
Bor: Ekerö, straxt utanför Stockholm
Styrkor: Mentalt stark, vattensport
Svagheter: Min vikt, kondition och teknik
Lyssnar gärna på: Country
Gör på fritiden: Äter god mat, Roadtrips och träna/hänga med vänner

4 reaktioner till “Supermotionären Lorentz Blixt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.