Colting Borssén Coaching funkar väldigt bra!

Maria har ett förflutet inom elitbasketen. Efter en del ryggproblem blev det några halvmaror och sedan trillade hon in på triathlon som total nybörjare. Målet med säsongen 2017 är att ta sig igenom Borås Triathlon, Jönköping 70.3 och toppa med Ironman i Kalmar. Som nybörjare inom triathlon har hon tagit hjälp av Colting Borssén Coaching för att nå sina mål och det funkar väldigt bra! 

Berätta om din första triathlontävling – Borås Triathlon (halv ironman)

– Simningen som är min sämsta gren var skrämmande, jag har förberett mig länge på att inte försöka bli stressad av att många kommer simma ifrån mig. Första varvet var pulsen hög och andningen var inte alls under kontroll men andra varvet blev det bättre, min krånglande vad som ofta krampar klarade sig utan kramp till stranden på andra varvet och då fick jag hjälp av fina medtävlare och funktionär som hjälpte mig upp och sa att det är bara att röra på sig så går det över och så är det ju!

Bytet till cykel tog långt tid då strumporna knappt gick att få på. Visste ju innan att det var väldigt kuperat så längtade hela tiden till de härliga nedförsbackarna där man kunde vila lite och försöka köra på. Cyklingen gick ok, någonstans i mitten bestämde jag mig för att Kalmar ska jag minsann inte göra. 

Så glad när jag äntligen kom tillbaka till tävlingsområdet och var spänd på hur benen skulle kännas efter cyklingen så de varit tunga efter de brickpass vi gjort. Benen kändes förvånansvärt bra och jag försökte tänka på vad Jonas & Jojje sagt – Håll dig löpande och gå inte! Varv 1 och 2 gick bra och varv 3 var jobbigare men då var det inte långt kvar så då var det bara att hålla sig löpande. Återigen nån kilometer ut på varv 3 kom skylten “Trötthet är bara en myt”.

Så glad när man kom in på tävlingsområdet och man fick sin efterlängtade medalj och en kram! Eftersom vårt stora mål är Kalmar så gjorde vi sista toppningsveckan inför Borås och det måste ju varit makalöst bra upplägg eftersom kroppen ändå hjälpte till under dagen och jag har inte varit särskilt sliten efteråt. Tack! Längtar till nästa tävling!

Vad hade du för mål med tävlingen?
– Att ta mig runt (Gärna under 6:00 alt 6:30)

Nådde du målet?
– Ja, under 6:30

Kände du att du var förberedd inför loppet?
– Ja.

Hur tycker du träningen har funkat?
– Bra, världsklass på upplägget känns det som.

På vilket sätt är det skillnad på sättet du tränade innan mot vårt upplägg?
– Dels är kontinuiteten så viktig (Det bor en latmask även i mig) och sen förstår jag ju att det finns en tanke med allt och det här med att man ändå var så pigg då jag följde sista toppningsveckan innan tävling var kul. Det är roligt att jag inte känner mig så sliten nu efteråt mot vad jag har gjort tidigare när man gjort längre lopp osv.

Vilken / vilka grenar har du förbättrat mest under vinterträningen?
– Simning är min sämsta gren men jag lyckades ändå ta mig runt simningen i Borås på 44 min och i oktober kunde jag inte crawla 25 m så det får man ändå vara någorlunda nöjd med och där kanske man kan bli ännu bättre om jag kan lära mig att använda benen också. 🙂 Sen tycker jag att löpningen känns så mkt lättare, intervallerna går mkt snabbare än tidigare och uthålligheten är mkt bättre!

Vad är ditt nästa mål?
– IM 70.3 i Jönköping är nästa tävling och sen IM Kalmar i augusti.

Biografi Maria Gustavsson

  • Namn: Maria Gustavsson
  • Bor: Borås
  • Antal Ironman: 0
  • Antal Halv Ironman: 1 – Borås Triathlon!
  • Mitt största idrottsliga minne: Mitt SM – guld i basket 2005 och min målgång på Borås Triathlon 2017! Kan inte välja mellan de två. 🙂
  • Njuter av: Träning och att lycka nå sina mål.

Om Colting Borssén Coaching
Sveriges största träningsgrupp för triathlon- och swimruncoaching. Colting Borssén Coaching bygger på tydlig filosofi och programstruktur. Alla sju träningsgrupper har olika tidsmål men ett och samma onlineverktyg för program, filmer, poddar, artiklar, FAQ, inspiration. Som medlem i träningsgruppen får du, förutom program och annat innehåll, även rabattförmåner, kostnadsfria inspirationsläger och mycket mer. Vårt mål är att göra dig till en bättre atlet med bästa innehållet till marknadens bästa pris. Våra träningsgrupper är Ironman SUB 11, Ironman 11-13 h, Ironman Ta-Dig-Runt, HalvIronman SUB 6, HalvIronman Ta-Dig-Runt samt SwimRun Tävling, SwimRun Motion. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.