Fredrik nådde målet – sub 6 timmar i Borås Triathlon

Fredrik beskriver sig själv som “en gammal lat fotbollsspelare som alltid hållt sig aktiv efter fotbollen”. Han tränade en del cirkelträning och löpning innan han kom till Colting Borssén Coaching hösten 2016. Suget efter triathlon startade då han sprang sin första halvmara i augusti 2016. Därefter började det planeras crawlkurs och cykelköp…

Vad körde du för lopp?
– Borås Triathlon halvironman (1900 m simning, 90 km cykel, 21 km löpning)

Vad hade du för mål med tävlingen?
– Tävlingsträning och sub 6

Nådde du målet?
– Yes kom runt på ca 5:40

Berätta kort om ditt lopp
– Var orolig för simning och den gick kass, mer träning behövs. Kom upp vimmelkantig och tog mig ut på cykeln med skyhög puls och undrade vad jag höll på med men efter hand började kroppen svara fint. Cykeln flöt på bra och jag kände mig stark. Frågan var om jag hade gått för hårt ? Ut på löpningen i 5:00 tempo med pigga ben och ungefär det tempot lyckades jag hålla ända in i mål. Väldigt nöjd efter och redan taggad inför nästa tävling.

Kände du att du var förberedd inför loppet?
– Så gott som jag kunde då jag inte släppt speciellt på träningen inför loppet förutom de sista dagarna.

Hur tycker du träningen har funkat?
– Mycket bra. Har varit viktigt med den lågintensiva uppbyggnadsträningen som byggt en bra grund för mig utan stora skador.

På vilket sätt är det skillnad på sättet du tränade innan mot vårt upplägg?
– Detta är första året jag tränar triathlon så det är helt nytt för mig. Fotbollsspelare tidigare och där var det mycket korta intensiva intervaller hela tiden vilket är stor skillnad mot detta upplägget.

Vilken / vilka grenar har du förbättrat mest under vinterträningen?
– Det är simningen. Kunde knappt bröstsimma ordentligt innan. Samtidigt tycker jag även att jag göra stora framsteg på både cykel och löpning.

Vad är ditt nästa mål?
– Haugesund 70.3 2Juli

Biografi Fredrik Gustavsson

  • Namn: Fredrik Gustafsson
  • Bor: Sjuntorp
  • Antal Ironman –
  • Antal Halv Ironman –
  • Mitt största idrottsliga minne: Uttagen till landslagssamling i fotboll. Borås Triathlon
  • Njuter av: Känslan av när kroppen svarar under fysisk aktivitet och man känner sig oövervinnelig.
  • Instagram? @gaston7908
  • Sponsorer? Min egen plånbok 🙂
  • Övrigt du vill tillägga? Vill tacka Jonas Colting och crew för fantastiskt arrangemang I Borås.

Om Colting Borssén Coaching
Sveriges största träningsgrupp för triathlon- och swimruncoaching. Colting Borssén Coaching bygger på tydlig filosofi och programstruktur. Alla sju träningsgrupper har olika tidsmål men ett och samma onlineverktyg för program, filmer, poddar, artiklar, FAQ, inspiration. Som medlem i träningsgruppen får du, förutom program och annat innehåll, även rabattförmåner, kostnadsfria inspirationsläger och mycket mer. Vårt mål är att göra dig till en bättre atlet med bästa innehållet till marknadens bästa pris. Våra träningsgrupper är Ironman SUB 11, Ironman 11-13 h, Ironman Ta-Dig-Runt, HalvIronman SUB 6, HalvIronman Ta-Dig-Runt samt SwimRun Tävling, SwimRun Motion. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.