Viktor Radell klarade sitt mål på Halvironman

Viktor Radell har tränat med Colting Borssén Coaching sedan januari 2017. Hans mål var att gå i mål under 6 timmar på Ironman 70.3 på Mallorca 13 maj 2017. Viktor gick i mål på tiden 5:49:11. Här kommer en kort Q&A med Viktor om hans framgångsresa.

Berätta kort om ditt lopp

– Loppet kändes bra, jag kände att jag var förberedd och uppladdningen hade gått bra så jag kände mig stark! Simningen gick av bara farten, jag har aldrig simmat så avslappnat och fort. Supernöjd!

Cyklingen var tyngre, jag har cyklat några gånger på Gran Canaria där jag har mött liknande backar men hemma i Sverige finns dom inte. Det i kombination med att banan var okänd och jag visste aldrig riktigt hur mycket det var kvar av backen gjorde att jag inte vågade pusha fullt uppför. Kände mig ändå pigg i benen när jag klev av och skulle börja springa.

Löpningen gick bra, löpte hela vägen men gick genom några vätskestationer för att få i mig vätskan som behövdes. Kom in i ett tråkigt långsamt lunk i mitten av loppet och tappade lite fart men skärpte till mig och avslutade starkt. 

I det stora hela så är jag jättenöjd. Jag hade bättre tid i Jönköping förra året men där kunde jag cykla betydligt snabbare. Känslan i kroppen var däremot mycket bättre på Mallorca!

Kände du att du var förberedd inför loppet?

– Absolut! Det ända, som också är svårt att påverka, är att vädret i Stockholm under våren har inte gett mig möjlighet till riktigt så många långpass på cykeln som jag hade önskat.

Varför valde du IM 70.3 Mallorca?

– Kul att testa ny bana och tanken var att jag och svågern skulle göra den ihop.

Hur tycker du träningen har funkat? 

– Bra! Har dock inte cyklat ute i den utsträckningen som jag velat. 

På vilket sätt är det skillnad på sättet du tränade innan mot vårt upplägg? 

– Jag har styrketränat mer och känner mig starkare i kroppen. Upplägget i simpassen har gett mig bättre självförtroende och mer fart.

Vilken / vilka grenar har du förbättrat mest under vinterträningen?

– Simningen! Har ökat tempot och minskat kraftansträngningen! 

Vad är ditt nästa mål?

– I år: Stockholm marathon, Stockholm halv marathon, Lidingöloppet och kanske en swimrun.
Nästa år: Någon IRONMAN, har inte planerat vilken än.

Biografi:

  • Viktor Radell
  • Lidingö
  • Antal IM: 1 (Frankfurt 2015)
  • Antal Halv IM: 2 (Jönköping 2016 & Mallorca 2017)
  • Mitt största idrottsliga minne: Upploppet i Frankfurt – Värt alla träningstimmar och slit!
  • Njuter av: Långa löppass i vårsol med en trevlig träningskompis
  • Nästa race: Försvarsmaktsmästerskap i trailrun
  • Instagram? @trainingforrace

Om Colting Borssén Coaching
Sveriges största träningsgrupp för triathlon- och swimruncoaching. Colting Borssén Coaching bygger på tydlig filosofi och programstruktur. Alla sju träningsgrupper har olika tidsmål men ett och samma onlineverktyg för program, filmer, poddar, artiklar, FAQ, inspiration. Som medlem i träningsgruppen får du, förutom program och annat innehåll, även rabattförmåner, kostnadsfria inspirationsläger och mycket mer. Vårt mål är att göra dig till en bättre atlet med bästa innehållet till marknadens bästa pris. Våra träningsgrupper är Ironman SUB 11, Ironman 11-13 h, Ironman Ta-Dig-Runt, HalvIronman SUB 6, HalvIronman Ta-Dig-Runt samt SwimRun Tävling, SwimRun Motion. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.